Ние

сме Млади на Црвен Крст!

Ентузијастични, Амбициозни и посветени млади кои своите капацитети, знаења, спобоности и слободно време ги инвестираат во насока на исполнување на мисијата на организацијата и да помогнат на оној на кој тоа му е најпотребно.

0
Клубови
0 +
Активни Млади
0 +
Години Постоење

ХУМАНОСТ

Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина настана како резултат на желбата да им се помогне на ранетите на бојното поле и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно.
DSC_13611-1

НЕПРИСТРАСНОСТ

Не прави дискриминација врз основа на национална, расна, верска и класна припадност или политичко убедување. Настојува да ги олесни страдањата на поединците, водејќи се исклучиво од нивните потреби но, давајќи приоритет на најитните случаи.

ДОБРОВОЛНА СЛУЖБА

Тоа е движење за давање на доброволна помош кое не е инспирирано од материјални побуди.
DSC_0295

НОВОСТИ

последни објави од млади на ЦК

Партнери

Придружи ни се!

Дозволи ни да ги чуеме твоите замисли и идеи! Придружи ни се и почни да делуваш кон помагање на оние на кои им е најпотребно! Биди хуман, биди ХЕРОЈ!
Scroll to Top